Čokoláda, termín 9. února 2020

Na tomto velmi oblíbeném kurzu si ukážeme několik dezertů, ve kterých hraje hlavní roli právě čokoláda.

 

Termín 9. února 2020.

3 490 Kč 2 884 Kč bez DPH
Volná místa (> 5 ks)

Obsah kurzu se pravidelně mění v závislosti na mé momentální inspiraci, hlavní roli bude ale vždy hrát čokoláda. Většinou se můžete těšit na:

a) temperování čokolády - popovídáme si o čokoládě, naučíme se jak správně čokoládu temperovat pro výrobu pralinek a čokoládových dekorací a pak si každý i svoje vlastní pralinky vyrobíte 

b) čokoládový glazovaný dortík - ukážeme si jak se dělají moderní čokoládové dortíky. Naučím Vás, jak si vyrobit krásnou lesklou glazuru, se kterou všechny vaše dezerty budou vypadat naprosto neuvěřitelně. Dortík si ozdobíte vlastnoručně vyrobenou čokoládovou dekorací.

c) čokoládovou tartaletku - naučíme se jak dělat křehké těsto a lahodný čokoládový krém

 

d) servírovaný dezert - čokoládu si proložíme jablíčky, karamelem a oříšky a uděláme si tak skvělý sezónní dezert

 

Součástí kurzu je i ochutnávka více než 10 druhů tmavých čokolád (značky Cacao Barry a Michel Cluizel)


Recepty na tomto kurzu neobsahují žádné živočišné produkty.

Vše co si na tomto kurzu vyrobíte si samozřejmě odnesete sebou domů.

 

Kurz se koná v krásných nových prostorech školy v Třebichovicích. Třebichovice jsou malé městečko mezi Slaným a Kladnem, ležící uprostřed klidné přírody, přímo vedle Vinařické hory. Pokud tak na kurz přijedete dřív, můžete si čas zpříjemnit procházkou lesem a na chvíli zapomenout na ruch města. 

 

Kapacita kurzu : maximálně 8 osob

Časová náročnost : 10.00 - 18.00 (čas ukončení kurzu je orientační)

V ceně jsou zahrnuté nápoje, občerstvení (oběd) a zapůjčení zástěry.

Adresa: Třebichovice 168