Fermentační víkend, 19.-20. října 2019

5 990 Kč 2 990 Kč 3 990 Kč od 2 990 Kč 4 950 Kč bez DPH 2 471 Kč bez DPH 3 298 Kč bez DPH od 2 471 Kč bez DPH
Volná místa (> 5 ks) Volná místa (> 5 ks) Volná místa (> 5 ks) Zvolte variantu

Tento víkendový kurz bude věnován nejrůznějším druhům fermentací. V sobotu se naučíme připravovat tradiční korejské kimchi a užijeme si korejskou hostinu doplněnou a fermentované nápoje, v neděli pak ochutnáme 14 druhů čistě rostlinných sýrů a naučíme se je připravovat. 

 

Kurz bude vyučován v angličtině!

 

Sobota: Kimchi a fermentované nápoje

 

Jo a Alex jsou přátelé z Vídně, kteří stojí za značkou Bubbles and Kraut. Jejich specializací jsou kurzy korejské kuchyně a výroby kimchi a fermentovaných nápojů (Jo je původem z Koreje). Do naší školy přijedou z kurzem výroby tradičního korejského kimchi, ale probereme i fermentované nápoje a korejskou kuchyni.

Sobotní odpoledne začneme ochutnávkou nejrůznějších druhů kimchi a korejských drobných pochutin, které zapijeme fermentovanými nápoji (kombucha, vodní kefír a zázvorové pivo).

Poté se přesuneme do kuchyně a podíváme se na přípravu tradičního korejského kimchi. Každý si vyrobíte svoji sklenici kimchi a tu si odnesete domů. Na závěr se přesuneme zpátky do jídelny, kde si užijeme úžasnou tradiční korejskou hostinu. Na menu bude veganské bulgogi (korejský stir-fry s marinovaným tofu a zeleninou), rýže a nejrůznější druhy kimchi. Během jídla bude příležitost povyprávět si o všem co vás zajímá – ať už jsou to fermentované nápoje, kimchi či cokoliv jiného z tradiční korejské kuchyně.

Alex a Jo svoje kimchi i prodávají, kompletní nabídku naleznete na http://bubblesandkraut.com/. Určitě se s nimi domluvíme, že pár skleniček na prodej přivezou. Pokud si chcete být 100 % jistý, že na vás vyjde, pošlete mi prosím dopředu do mailu rezervaci.

 

Neděle: Výroba veganských sýrů

 

SIRKKA HAMMER je zakladatelka Wild & Wunder, první fermentační školy v Rakousku. Sirkka má kuchařské vzdělání se zaměřením na syrovou rostlinnou stravu (tedy “raw vegan”) a již roky se primárně věnuje učení výroby veganských sýrů

 

Obsah kurzu:

  • Ukážeme si, jak doma připravit čistě rostlinný sýr
  • Naučíme se jak jednoduché techniky, tak i ty více komplexní
  • Probereme potřebné vybavení a suroviny, podíváme se na základy hygieny
  • Podíváme se na přípravu mnoha typů sýrů – od těch nejvíce jednoduchých nefermentovaných, přes sýry rozpustné (ideální na pizzu), až po ty fermentované či plísňové (jako je Roquefort či Camembert)
  • Pokud máte alergii na soju či oříšky, naučíte se připravovat i sýry vhodné právě pro vás
  • Naučíme se jak poznat kdy je již sýr správně zralý a jak řešit problémy při jeho výrobě
  • Řekneme si jak správně sýry uskladňovat, jak poznat nežádoucí plíseň a jak zabránit vzájemné kontaminaci

Na tomto nedělním kurzu ochutnáte celkem 14 veganských sýrů a odnesete si 25 receptů na jejich přípravu! Přímo v průběhu kurzu si pak vyrobíme 3 typy rostlinných sýrů.

 

 

Kapacita kurzu : maximálně 12 osob

Termín: 19.-21. října

Časová náročnost : sobota cca od 12.00 do 17.00, neděle od 10.00 do 16.00 (časy budou ještě upřesněny během září)

V ceně jsou zahrnuté nápoje, občerstvení a zapůjčení zástěry.

Adresa: Třebichovice 168 (15 minut autem ze Zličína)

 

 

 

 

Kategorie: Kurzy