Pekařský kurz, 6.-7. března 2021
Detailní popis produktu
Taky jste si vždycky chtěli upéct dobrý kváskový chléb, ale nikdy jste nenašli odvahu, protože to na papíře vypadá tak složitě? Tak právě pro Vás jsem připravila tento celovíkendový kurz, který Vás provede vším od A až do Z. Protože budeme mít na vše dost času, ukážeme si kompletně celý postup tak, abyste se mohli vrátit domů a začít bez problémů péct ihned sami.
Obsah kurzu:
a) kváskové pečení
Ukážeme si hned několik různých chlebů, od klasických jednoduchých pšeničných, přes špaldový, žitný, se semínky, s kaší či naklíčenými zrny.
b) droždové pečení
Nejsem zastánce toho, že na všechno pečení se musí nutně používat kvásek. Já osobně velmi ráda peču i z droždí a třeba bagetky či focacciu mám raději právě z droždí než kvásku. Naučíme se tak již zmíněné bagetky, ciabattu, focacciu, bagely, k obědu si jeden den určitě uděláme pizzu.
c) ostatní
Kromě všech těch tradičních chlebů a baget si uděláme i méně typické druhy pečiva jako anglické muffiny či crumpets.
V průběhu kurzu si ukážeme různé techniky zadělávání těsta. Ať už tedy doma máte robot či nikoliv, budete vědět jak docílit toho nejlepšího výsledku. Ve škole máme taky hned tři různé trouby, takže se podíváme na to, jak nejlépe upéct chleba v každé z nich.
Vše co si na tomto kurzu vyrobíte si samozřejmě odnesete sebou domů - tedy pokud něco zbyde :-)
Kurz se koná v krásných nových prostorech školy v Třebichovicích. Třebichovice jsou malé městečko mezi Slaným a Kladnem, ležící uprostřed klidné přírody, přímo vedle Vinařické hory (jezdí k nám i autobusová linka). Pokud tak na kurz přijedete dřív, můžete si čas zpříjemnit procházkou lesem a na chvíli zapomenout na ruch města. Pokud byste chtěli přijet o den dřív (nebo naopak o den později odjet), můžete přenocovat v našem penzionu (pro bližší info prosím napište).
Kapacita kurzu : maximálně 8 osob
Časová náročnost : 10.00 - 18.00 (čas ukončení kurzu je orientační)
V ceně jsou zahrnuté nápoje, občerstvení (oběd) a zapůjčení zástěry.
Adresa: Třebichovice 168