E-shop je z důvodu dovolené do 27. prosince uzavřen. V případě zájmu o koupi kurzu či dárkového poukazu (jakožto dárku pod stromeček) mi prosím zavolejte.

Rozpustná (sušená) aquafaba

845 Kč 303 Kč 104 Kč od 104 Kč 754 Kč bez DPH 271 Kč bez DPH 86 Kč bez DPH od 86 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Skladem (2 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu
Varianta

Sušená aquafaba vzniká dehydratací nálevu z cizrny. Po opětovném smíchání s tekutinou (info níže) získáte velmi kvalitní tekutou aquafabu, která se v cukrářských receptech chová velmi podobně, jako klasické bílky.

Osobní zkušenosti - aquafabu jsem důkladně otestovala a za mě je stabilnější než jiné rostlinné proteiny (třeba bramborový nebo sojový). Například italská meringue měla mnohem delší trvanlivost (stabilitu) než s jinými náhradami bílků a to i při skladování v lednici. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Návod na přípravu: smíchejte 10 gramů sušené aqufaby s 150 gramy teplé vody (50-60 stupňů Celsia). Aquafaba se dobře rozpouští použitím metličky, můžete ale využít i ponorný mixér. Před šleháním nechte vychladit na 30 stupňů Celsia. Namísto vody můžete využít i jinou tekutinu, třeba ovocné pyré.

Takto vytvořenou tekutou aquafabu můžete použít jako náhradu bílků. Při šlehání (pěna, pusinky, Pavlova) přidejte špetku vinného kamene, bílky budou více stabilní. Pro dlouho stabilní pěnu je nutno přidat cukr (stejně jako u běžných bílků). 

V nepečené cukrařině (ovocné, čokoládové pěny, italská meringue) slouží aqufaba jako skvělá náhrada klasických bílků. Pokud budete s aquafabou péci, vždy si recept v menším množství otestujte. Aquafaba dobře zvládá nižší teploty (pusinky, Pavlova, makronky), při vyšších teplotách už je třeba býti obezřetnější. 

Složení: 100 % sušená rozpustná aquafaba (nálev z cirzny)

Nutriční hodnoty na 100 gr: Energie 1345 kJ / 317 kcal, tuky 0 g, sacharidy 52,61 g, z toho cukry 28,36 g, bílkoviny 23,5 g, sůl 1,53 g

 

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.