Valrhona Itakuja 55 %
Detailní popis produktu
Složení: cukr, brazilské kakaové boby fermentované s ovocem, kakaové máslo, emulgátor (slunečnicový lecitin), přírodní vanilkový extrakt Může obsahovat stopy ořechů, mléka a lepku.
Doporučené použití: Formované pralinky – Pěny – Čokoládové krémy & ganáže – Zmrzliny & sorbety
Vhodné kombinace: Banán – Mango – Pekanové ořechy – Pistácie – Kokosové mléko – Tmavý rum
Itakuja byla jednou z prvních čokolád, která vznikla díky inovativní technice dvojité fermentace společnosti Valrhona. Po dokončení tradičního fermentačního procesu kakaových bobů je spuštěna druhá fermentace přidáním pyré z čerstvě sklizeného ovoce. Pro Itakuju se používá maracuja (mučenka). Tento postup vyžaduje pečlivé dovednosti, aby se dosáhlo přesné rovnováhy mezi chutěmi, které jsou již přítomné v kakaových bobech po první fermentaci a těmi, které poskytuje čerstvé ovoce.
Balení: 3 kg (originální balení), 1 kg a 200 g (menší balení rozvažujeme, čokoláda tak není v originálním pytlíčku od výrobce)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.