O mně
Ahoj, dobrý den!
Jmenuji se Petra Stahlová a jsem cukrářkou, lektorkou a zakladatelkou rostlinné školy vaření v Chalupě pod Jasany u Slaného. Moje cesta k této profesi byla plná zvratů a nečekaných změn.
Původně jsem vystudovala management firem a až do svých 30 let jsem pracovala primárně v této oblasti. Nicméně mě vždy přitahovala gastronomie. Tento zájem mě nakonec vedl k zásadní kariérní změně. Rozhodla jsem se odjet do Francie, kde jsem absolvovala vyhlášenou cukrářskou školu ENSP.
Po návratu z Francie jsem si otevřela první českou soukromou cukrářskou školu zaměřenou na francouzskou cukrařinu. Tuto školu jsem vedla několik let, než jsem se z osobních důvodů rozhodla přejít na rostlinnou stravu. Tento krok mě inspiroval k otevření čistě rostlinné školy vaření.
V naší Chalupě pod Jasany nabízíme cukrářské, pekařské a kuchařské kurzy zaměřené na rostlinnou stravu. Kurzy jsou navrženy tak, aby si účastníci mohli všechny recepty snadno zopakovat doma. Proto také provozuji tento e-shop, kde si mohou zakoupit všechny potřebné ingredience a pomůcky, které ve škole používáme. Sortiment není široký, ale obsahuje vše, co je skutečně důležité.
Pro účastníky kurzů nabízím možnost přenocování přímo v Chalupě, kde máme krásně zrenovované ubytovací kapacity, aby se každý cítil pohodlně a mohl si užít plný zážitek z našeho kurzu.
|
Zajímavosti o mně: Miluju zahradničení a pěstování zeleniny, i když často krmím spíše slimáky a drobné škůdce než sebe. Ve volném čase se věnuji sportu. Ráda chodím na dlouhé túry po horách a aktuálně trénuji na svůj první závod Half Ironman v roce 2025. Věřím v důležitost kvalitního spánku, což vysvětluje, proč všechny moje kurzy začínají až v 10.00. Ačkoliv učím hlavně cukrařinu, dezerty prakticky nejím. Mým nejoblíbenějším jídlem je křupavá francouzská bageta s Naturli máslem. |
Doufám, že Vás moje kurzy zaujmou a že se brzy uvidíme v Chalupě pod Jasany!